Вплив сільської місцевості на духовний розвиток людини

07-01-2021, Комментариев нет

Актуальність теми дослідження. В більшості заможних людей в сьогоднішній час вибирають сільську місцевість для проживання, тому що свіже повітря, відсутність шуму, та приємні мелодії природи, дають душевний та духовний спокій кожній людині. Достатньо подивитися на моральний стан людини, ми можемо зрозуміти наскільки людство потребує простого спокою та природнього впливу на нервову систему всього суспільства.

Сільська місцевість є те місце, де людина може зняти з себе тягар сьогодення. У кого інтелектуальні навантаження, може розрядити себе фізичною працею, у кого фізична перевтома, ліс, річки, озера, свіже повітря, буде лікувальною терапією.

Церква Адвентистів Сьомого Дня в Україні є ініціатором різних програм та проектів, які спонукають суспільство проводити відпустки на природі. Санаторій «Барвінок» один із таких закладів, де кожна людина може відчути на собі вплив сільської місцевості, де вона може оздоровитись фізично, а також зрости духовно .

1.Переваги життя за містом.

  1. Які аспекти включає духовний розвиток людини.

3.Якім чином впливає сільська місцевість на духовний стан людини.

Переступивши межу міста, кожен відчує перевагу, яка доторкнеться до струн душі і змінить тиск шуму автомобілів і неприємного запаху вихлопних газів, на приємний сплеск емоцій. Прекрасні дерева, зелена м’яка трава, духм’яні квіти, як лікувальний бальзам впливають на серце. Недаремно свого часу біблійний герой Авраам, насолоджуючись денною прохолодою, під дубами Мамре, роздумуючи над обітницею Бога, яку Він дав йому, про народження сина, зустрівся з ангелами.

Природа створеного світу Богом, надихає на духовні роздуми, які змінюють мислення багатьох. Навіть Ньютон який прогулюючись по саду відкрив закон всесвітнього тяжіння, коли йому впало яблуко на голову. Пророки, апостоли тай сам Христос шукали місце на природі, для того щоб поспілкуватися з Отцем Небесним. Багато притч які Ісус розказував для народу, були зв’язані із сільською місцевістю. Навіть найкращі друзі Ісуса, були із села, Марта, Марія, Лазар із Віфанії.

Свіже повітря, ніжний спів пташок, лагідний вітерець який гладить волосся,  і сонце яке огортає своїм теплом, дають задуматися, Хто за цим усім стоїть? Хто створив цей прекрасний світ і чому багато людей, які живуть у містах, маючи вищу освіту кажуть, що їхнє походження від мавпи. Дивлячись на красу нічного неба, неможливо не побачити інші світи за якими стоїть Творець, міріади зірок заворожують своєю красою і приходить на думку текст із Святого Письма: «Нехай серце вам не тривожиться! Віруйте в Бога, і в Мене віруйте! Багато осель у домі мого Отця, а коли б то не так, то сказав би Я вам, що  йду приготувати місце для вас».

Висновок: В результаті того всього, що людина відчує, побачить в сільській місцевості, вона не тільки оздоровиться фізично, але й насититься духовно всім, що створив Господь.

Микола Станкевич


Рубрика: Образ жизни, Церковь и общество

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"