Питання служителю: Молитви і добрі справи за померлих родичів: чи допоможе це знайти їм спасіння?

05-02-2021, Комментариев нет

ВопросЗапитує Владислав: Молитви і добрі справи за померлих родичів: чи допоможе це знайти їм спасіння?

Відповідь: Доброго дня Владислав!

Біблія вчить нас що кожна людина відповідає за свої поступки, і також в Біблії говориться що мертвому вже не допоможе ніхто і мертві нічого не знають, відповідаючи на ваше питання хотів би привести декілька віршів з Біблії на рахунок того що вас цікавить: Екклезіяст 9:5-6 «Бо знають живі, що помруть, а померлі нічого не знають, і заплати немає вже їм, бо забута і пам’ять про них, і їхнє кохання, і їхня ненависть, та заздрощі їхні загинули вже, і нема вже їм частки навіки ні в чому, що під сонцем тим діється!…»

Тут ви можете побачити що Біблія чітко говорить що померлі вже нічого не знають і заплати їм за їхні гріхи немає – Чому саме так? Тому що Бог є Богом живих а не мертвих, долю кожної людини вирішує вона сама але не під час того як вона вже мертва а коли людина жива.

Хочу вам також сказати що за людські гріхи ніхто з людей не може вимолювати і прощати, і це є особиста справа кожної людини з Богом, і цю долю майбутнього свого людина вирішує тоді коли вона жива а не мертва і ніхто за неї не може простити її же гріхи.

Псалми 49:7-9 «Але жодна людина не викупить брата, не дасть його викупу Богові, бо викуп їхніх душ дорогий, і не перестане навіки, щоб міг він ще жити навіки й не бачити гробу!» — ще один Біблійний текст який ясно говорить нам що не може людина викупити гріхи свого брата перед Богом.

Владиславе я розумію ваше переживання за ваших близьких але у вас є можливість подбати про своїх близьких які живі і знаходяться поруч із звами, ви можете розповідати їм про Бога і Його любов, про надію що колись всі мертві воскреснуть коли Ісус Христос прийде вдруге на нашу землю щоб забрати свій вірний народ, ви можете засвідчити своїм близьким про те що якщо вони будуть постійно ходити з Богом, то колись ми зможемо всі зі своїми сім’ями жити вічно з Богом на небесах, в Новому місті яке Бог для на приготував. Не потрібно боятися смерті і не потрібно молитися за мертвих адже їм вже це не допоможе, слід молитися за живих наших близьких.

Псалми 146:3-5 «Не надійтесь на князів, на людського сина, бо в ньому спасіння нема: вийде дух його і він до своєї землі повертається, того дня його задуми гинуть! Блаженний, кому його поміч Бог Яковів, що надія його на Господа, Бога його.»  Надія наша брате мій тільки на Бога, і дякую вам за питання.

Благословень вам, всього хорошого.

Артур Карієв – бакалаврант богослов’я.


Рубрика: Вопрос служителю

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"