Рецензія на книгу Джона Пайпера «Коронавирус и Христос» (2020)

13-05-2021, Комментариев нет

Рецензія на книгу «Коронавиркус и Христос» - Джон ПайперУ наш час люди звикають  до конфортного життя. Тому будь які зміни у житті,  то якась хвороба або воєнні конфлікти, можуть викликати у людей сильний страх та паніку, які можуть спонукати на необдумані та не раціональні рішення. І в такі моменти людей треба не тільки заспокоїти але і пояснити, чому так трапляеться?

А для багатьох віруючих головне запитання навіть може бути не, чому так трапляеться, а чому Бог таке допускає?

Найголовнішою зміною у житті людей за останні два роки став коронавірус, який набув репутацію проблеми всесвітнього маштабу і негативно вплинув майже на усі верстви населення. Він став випробуваням та перевіркою віри і для християн.

Джон Пайпер, християнський проповідник, шість років він викладав дослідження Біблії в коледжі «Бетель» в Сент-Пол, Міннесота, а в 1980 прийняв запрошення стати пастором церкви «Віфлеєм». Джон написав понад 50 книг, деякі з них були переведені на російську мову. Одна из таких книг,  яка була написана у невеликий срок, але має  велику актуальність на сьогоднішній день, це книга під назвою «Коронавиркус и Христос».

Ця книга розповідає про те, як християни повині реагувати на коронавірус, та намагається дати відповідь на запитання, чому Бог це допускає і як Він може використовувати нинішні ситуацію на добро.

На російську мову книга вийшла за видавництвом «Благая весть» Самара, Росія. Переклад від А. Раугас 2020 року.  Візуально книга дуже гарно оформлена, красива червона обкладенка, яка одразу запам’ятовується. Оформлення тексту та шрифт приємний для візуалізального сприйняття. Сама книга складається всього лиш із 96 сторінок, тому читання не займе багато часу, але не рекомендую читати цю книгу машинально, прочитати її і на наступний день половину забути. Такі книги треба читати та паралельно робити паузи, роздумувати на текстом та перетравлювати усю подану інформацію.

Сама книжка поділена на 4 розділи. Перший із яких носить назву «Повод» і займає лише 2 сторінки книги. У самому розділі розповідається про причину написання цієї книги. Про нинішню ситуацію з короновірусом і те, як люди реагують на неї.

Наступний розділ, який йде як перша частина основного тексту, має назву  «Бог, Который царствует над коронавирусом». І цей розділ має 5 підпунктів. Він розповідає, і навіть можна сказати стверджує та нагадує, яку владу має Господь над усім, що нас оточує та усім чим ми живемо. Коротко це нагадування усім тим, хто сумнівався або забув, що Бог має владу над усім живим та не живим, видимим та не видимим.

Третій розділ який йде як друга частина головного тесту називається «Что Бог делает через коронавирус?».  Цей розділі дає відповідь на запитання, які причини того, що Бог допускає коронавірус?

І як Бог може використовувати коронавірус у Своїх цілях, та яка наша роль у цьому. Розділ має 6 підпунктів, кожен з яких присвячений певній причині.

І останній розділ, це я б так сказав, твердження усього, що  було написано.

В цей розділ входить заключна молитва, місця Писання, які використовувались,  та додаткові ресурси,  для тих, хто бажає  більше поглибитись у цю тему.

Ця книга хоча і не велика, але дуже корисна та актуальна у цей час. Тому я рекомендую читати її не поспішаючи та з роздумом, про те, що бажав сказати автор.

І на останок хотів би завершити одним віршем із Біблії, який ідеально підходить для цієї книги. «Що ж сказати на це?  Якщо Бог за нас, хто проти нас? (Послання до Римлян 8:31)»

Посилання на книгу — https://equalibra.org/read/#2689/1/25

Олександр  Богданов.


Рубрика: Рецензии

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"