Питання служителю: Чи скоюють десятикратний гріх, ті хто хизуються своїми гріхами?

18-05-2021, Комментариев нет

ВопросОльга запитує: Не совершают ли десятикратный грех те, кто хвастается своими прегрешениями?

Відповідь: Доброго дня сестра Ольга.

Даючи відповідь на це запитання, я б не хотів вдаватися в градацію гріхів, адже Біблія не повідомляє нам про якусь систему оцінювання поганих чи добрих вчинків у обговорюваному контексті. Проте що нам точно відомо, так це те що кожен гріх є розділенням з Богом і його прямим єдиним наслідком є смерть. А єдиним спасінням є жертва Христа Ісуса. «Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!» (Рим.6:23).

Хто більше грішний, а хто менше і чи грішний взагалі не нам судити. В Євангелії є тексти, які, думаю, досить близькі до вашого питання «»І сказав Він до учнів Своїх: Неможливо, щоб спокуси не мали прийти; але горе тому, через кого приходять вони!» Краще б такому було, коли б жорно млинове на шию йому почепити та й кинути в море, аніж щоб спокусив він одного з малих цих!» (Лук.17:1-2). Тут ми бачимо, що дії людини через яку приходять спокуси (а вихваляння своїми прогріхами, думаю, до цього і призводять) Ісус дуже жорстко засуджує.

Але це робить Ісус Христос, Він Бог і його оцінка досконала а суд справедливий. Що ж робити нам людям, адже наші судження часто помилкові, ми не бачимо сердець і намірів людей? Ісус залишив для нас інструкцію до дій у таких випадках.

«(15) «А коли прогрішиться твій брат проти тебе, іди й йому викажи поміж тобою та ним самим; як тебе він послухає, ти придбав свого брата.» (16) А коли не послухає він, то візьми з собою ще одного чи двох, щоб справа всіляка ствердилась устами двох чи трьох свідків. (17) «А коли не послухає їх, скажи Церкві; коли ж не послухає й Церкви, хай буде тобі, як поганин і митник!»» (Матв.18:15-17).

Чудовий план, чи не так? Проте, навіть, щоб втілити цю інструкцію з любов’ю Спасителя нам необхідні вплив і керівництво Святого Духа. Моліться про людину, яку маєте на увазі, а потім з любов’ю і смиренням скажіть їй про ваші спостереження. І на останок порада Павла Коринтянам, яка актуальна і для нас сучасних християн «хай з любов’ю все робиться в вас!» (1Кор.16:14).

З повагою Данило Абрамюк, бакалаврант богослов’я

 

 


Рубрика: Вопрос служителю

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"