Церква адвентистів сьомого дня Чернівецької області в умовах переслідувань радянським тоталітарним режимом у 1944- 1985 рр.

19-05-2021, Комментариев нет

Церква адвентистів сьомого дня Чернівецької області в умовах переслідувань радянським тоталітарним режимом у 1944- 1985 рр.Рецензія на книгу: «За Христову віру: очікуючи другого приходу Христа» (Церква адвентистів сьомого дня Чернівецької області в умовах переслідувань радянським тоталітарним режимом у 1944- 1985 рр.) [Додаток до серії «За тебе, наша Україно». Книга сімнадцята] : монографія / Нестор Мизак, Віктор Боднар, Іван Чернушка. – Чернівці: Чернівецький національний ун-т, 2019. – 188 с. : іл.

Головною ідеєю яку розвиває автор є те що він описує, як на території Буковини почалося зародження адвентизму, і з якими випробування вони стикнулися. І не дивлячись на ці всі трудності, і давки зі сторони держави, гоніння та переслідування, на території України, в тому числі на Буковині утворився протестантський рух адвентистів сьомого дня.

Якщо ми подивимося у світі, то Адвентисти сьомого дня розвиваються у 206 країнах і проповідують на 735 мовах народів світу й нині становлять понад 25 мільйонів віруючих. І Україна це не виняток, ще за часів Радянського союзу церква АСД прославилася тим, що вони протистояли владі і не дивлячись на погрози вони: проповідували Слово Боже, проводили Богослужіння. Вони не боялися ні заслань, ні арештів, багато хто втрачав роботу за віру і цей список можна продовжити. Але не дивлячись на це все на даний момент церква АСД налічує близько 46 тисяч осіб в Україні.

Ця тема є досить актуальною особливо для тієї території про яку описується у даній книзі, а саме Чернівеччина. Ця тема актуальна особливо для теперішнього покоління, яке живе в після воєнні часи, адже в цій книзі описується історія утворення церкви, які на жаль не всі знають. І ті проблеми з якими ця церква стикнулася.

На мою думку ціллю автора було донести до читачів ту цінну інформацію яка на жаль недоступна в інтернет джерелах, і взагалі не так багато книг є які описують про історію утворення церкви. І якщо взяти читачів які цікавилися б цією інформацією, то їх достатня кількість для того щоб розповідати іншим про ті проблеми і факти, які описує ця книга. Позиція автора є досить цікава, таке враження що він є очевидець і можливо навіть є учасником всіх цих подій які тут описуються.

Автор успішно справляється з поставленим завданням, адже він поставив ціль описати з якими ситуаціями опинилися люди, щоб добитися того чого вони прагнуть. І як вони це робили, і дуже цікаво є те що у цій книзі описуються історії від самих очевидців цих подій. І на мою думку автор досягнув своєї цілі.

З приводу ширини проблеми яку описує автор ми можемо сказати, що він торкається досить широкої проблема яка зустрічається не тільки у цій місцевості про яку описує. Адже ця проблема зустрічається у більшості країнах де почав зароджуватися адвентизм. З приводу об’єктивності автора, то він є досить об’єктивним і знає про що пише і в нього є чітка ціль. З приводу доступності ми можемо сказати що автор пише доступною і зрозумілою мовою.

Прочитавши цю книгу я ніби глянув у минулі часи коли відбувалися репресії з приводу відстоювання релігійної свободи. І дослідивши цю книгу я побачив що люди були готові пожертвувати своїм життя заради того щоб істина була дійсно розповсюджена і доступна у тій місцевості. І сьогодні на жаль у наш час рідко можна побачити таку відданість своїй справі і вірність, витримку і бажання боротися до кінця щоб добитися цілі.

Вадим Трачук


Рубрика: Рецензии

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"