Готуємо спеціалістів для відповідального служіння в Церкві та суспільстві

16-06-2021, Комментариев нет

Олена Степанівна Корчук, викладач Українського адвентиського теологічного інституту.

Отримала освіту у Ніжинському державному університеті ім. М.Гоголя – спеціаліст з практичної психології та соціальної роботи.

Також отримала диплом магістра мистецтв (Мaster of Arts) з педагогіки в НПУ ім. М.П.Драгоманова; та магістра мистецтв з релігії у Міжнародному адвентистському інституті підвищення кваліфікації на Філіппінах (AIIAS).

Викладає предмети
«Пасторська психологія та консультування», «Загальна психологія», « Психологія та етика сімейних стосунків», «Служіння людям з особливими потребами»

Загальний досвід викладання 12 років.

Ось питання:

Ви як викладач вищого навчального закладу.

Яка ваша кваліфікація?

Спеціаліст з практичної психології та соціальної роботи, Ніжинський державний університет ім. М.Гоголя;

MA з педагогіки, НПУ ім. М.П.Драгоманова;

МА AIIAS, Philippines

Які предмети ви викладаєте?

«Пасторська психологія та консультування»,  «Загальна психологія», « Психологія та етика сімейних стосунків», « Служіння людям з особливими потребами»

Скільки часу ви викладаєте?

12 років

Як побудована робота в Уаті?

Навчальний процес відбувається як в інших ВНЗ. Але християнська освіта має на меті не тільки інтелектуальний розвиток а насамперед духовний. УАТІ ставить перед собою ціль підготувати лідерів, які будуть служити Богу і суспільству.

За яким принципом обирають студентів?

Майбутніх абітурієнтів обирають конференції.  Документ про повну загальну середню освіту, сертифікат ЗНО. В УАТІ вони здають вступні іспити і проходять співбесіду.

Що там вивчають?(в Уаті)

Освітньо-професійна програма підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти включає в себе: Біблійні дослідження Старого Заповіту, Біблійні дослідження Нового Заповіту, Стародавні мови, Систематичну теологію, Історію Церкви, Практичне богослов’я і Загальноосвітні дисципліни.

Хто ліцензує цей навчальний заклад? Акредитація

Українському Адвентистському Центру Вищої Освіти (УАЦВО), до складу якого входить Український адвентистський  інститут, з 2004 року надано повноваження здійснювати навчання та підготовку спеціалістів від міжнародної Акредитаційної асоціації адвентистських шкіл, коледжів та університетів (ААА).

Які критерії цієї освіти ?

Наші цінності
Навчання – виховання, професійний розвиток, підтримка, сприяння всебічної освіти спеціалістів для відповідального служіння в Церкві і суспільстві.
Служіння – перебування у постійному пошуку тих, хто ще не пізнав Ісуса Христа або ж немає церковної сім’ї, щоб таким чином виконати доручення Христа зробити інших Його учнями, через посів, жнива і зберігання духовного плоду у житниці Ісуса.

Яка мета освіти?

Мета ступеня бакалавра богослов’я зі спеціалізацією в області практичного богослов’я — це навчання на програмі, що надає пасторську практичну освіту, яка передбачає набуття професійного досвіду в різних сферах пасторського (церковного) служіння, а також формування випускників, які є твердими прихильниками виконання місії Церкви Адвентистів Сьомого Дня.

 

Розкажіть про:

Історію УАТІ?

В 2003 році вперше в Україні відкрився богословський факультет від Заокської духовної семінарії. Студенти проходили 2 роки навчання в Бучі і 2 роки в Заокську.

В 2010 році сталася реорганізація навчального закладу: Духовна семінарія  і Український гуманітарний інститут об’єдналися в один освітній центр , який отримав назву Український  адвентистський центр вищої освіти. В 2010 році вперше відкрилися музичні курси для регентів хору, вокалістів, який очолила Крупська О.В.

2011 році Духовна семінарія в Україні отримала акредитацію від Генеральної конференції на 4 річну програму підготовки бакалаврів богослов’я. В 2016 році Духовна семінарія отримала нову назву Вищий Духовний навчальний заклад «Український адвентистський теологічний інститут» .

З 2011 по 2020 рік отримали дипломи 334 випускника.

Про викладачів, команда?

В УАТІ 28 викладачів  Викладачі УАТІ  мають відповідний рівень освіти (DMin – 8 викладачів, PhD – 4, MA — 12), великий досвід пасторського служіння і приймають активну участь  у житті церкви.

Який відсоток людей виходить на служіння?

80-90

Побажання як для абітурієнтів, так і для студентів?

Церква потребує компетентних служителів. Якщо ви відчуваєте покликання звершувати служіння, якщо ви хочете збагатити свої знання в напрямку богослов’я. Ласкаво просимо в Український адвентистський теологічний інститут.

Запитання — Вадим Трачук


Рубрика: Церковь и общество

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"